Qurudulmuş sarımsaq meyvələrinin 100% efir yağı patogen mikrofloram məhv edərək piylərin yandırılmasını təmin edir və trombların və bəd xassəli törəmələrin əmələ gəlməsininin qarşısını alır.
Tərkibi: Sarımsaq yağı zülal və yağlarla çox zəngindir. Onun tərkibində kükürd mənşəli bioloji birləşmələr C,E,A,D və B qrupu vitaminləri, yod, kaliy, natriy, kalsi, maqnezium, selen, kremniy , fosfor kimi minerallar, efir yağları vardır. Eyni zamanda təbii göbələk, parazitlər və mikrob əleyhinə olan fitonsidlərin böyük miqdarı onu əvəzolunmaz edir. Fitonsidlər və bakterisidlərin hesabına dezinfeksiya vasitəsi kimi müntəzəm istifadə olunur. Mədə zəhərlənmələrində və profilaktikasında qədim zamanlardan qəbul edilir.
Təsirləri:
● İmmunitetin zəifləməsində
●Tənəffüs yollarının iltihabında, virus əleyhinə, bronxial asma zamanı
●İştahsızlıqda, köpmələr və diayerada, dizbiorda
●Orqanizmin qurdlarla yoluxmalarında və dezinteriyada
●Xolosesçit, xalaqit və qara ciyərin xroniki zədələrində
●Bağırsaq infeksiyalarında
●Bəd xassəli şislərin əmələ gəlməsinə qarşı və onun müalicəsində
●Qanəmələgətirən orqanların işinin pisləşməsində
● Raxit, miqren və yuxusuzluqda
●Müxtəlif dəri xəstəliklərində , eyni zamanda saç tökülməsində, furunkulerdə, psoriarda, trofik yaralarda
● Menopauza hesabına əmələ gələn əsəb xəstəliklərində
●Ağır metallar hesabına əmələ gələn toksinlərdə
●Oynaq əzələləri problemlərində
●Şəkərli diabet, piylənmə və mübadilə proseslərinin pozulmalarında
● Sidik kisəsi və böyrək daşlarında, çistitdə, ayaqlara maye yığılmalarında, malyariyada
Əks təsirləri: Sarımsaq yağının qəbulu aşağıdakı göstəricilər zamanı qadağandır:
1.Qlomerulonefritin kəskin forması zamanı
2. Mədə və bağırsaq yaralarının kəskin formasında
3.Süd vərən analara
Qəbul qaydalari: Yeməkdən 30 dəq. əvvəl gündə 3 dəfə 1 çay qaşığı sarımsaq yağını suda və ya südlə qarışdırb qəbul edin.
Qablaşma: 60 ml.
Saxlama qaydaları: Quru, qaranlıq, uşaqların əli çatmayan , otaq temperaturda saxlayın.
Saxlama müddəti: 2 il